miercuri, 29 decembrie 2010

cont Paypal

         Am creat o noua adresa de e-mail si un cont de Paypal pentru persoanele ce vor sa faca donatii:
Paypal account: elenatudose_is@yahoo.com
    
          Pentru cei care au societati comerciale si doresc sa o ajute, pot lua de la Colegiul National Iasi contract de sponsorizare, cerere si raport medical:
    
     Fiecare agent economic are puterea de a decide să redirecţioneze o parte din impozitul pe profit către sponsorizarea unor cauze sociale, de mediu, culturale, educaţionale, sportive etc., pe care le consideraţi benefice pentru comunitate. Puteţi face sponsorizări de până la 20% din impozitul pe profit datorat statului, în limita a 3‰ din cifra de afaceri a firmei, iar impozitul se diminuează cu suma aferentă sponsorizării.

Baza legală:
   Codul fiscal – Titlul II Impozitul pe profit / Cap.II Calculul profitului impozabil / Cheltuieli Art.21
(4) Următoarele cheltuieli nu sunt deductibile:
    p) cheltuielile de sponsorizare şi/sau mecenat şi cheltuielile privind bursele private, acordate potrivit legii; contribuabilii care efectuează sponsorizări şi/sau acte de mecenat, potrivit prevederilor Legii nr. 32/1994 privind sponsorizarea, cu modificările ulterioare, şi ale Legii bibliotecilor nr. 334/2002, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, precum şi cei care acordă burse private, potrivit legii, scad din impozitul pe profit datorat sumele aferente în limita minimă precizată mai jos:
* 3‰  (3 la mie ) din cifra de afaceri;
* 20% din impozitul pe profit datorat.
    În limitele respective se încadrează şi cheltuielile de sponsorizare a bibliotecilor de drept public, în scopul construcţiei de localuri, al dotărilor, achiziţiilor de tehnologie a informaţiei şi de documente specifice, finanţării programelor de formare continuă a bibliotecarilor, schimburilor de specialişti, a burselor de specializare, a participării la congrese internaţionale”
___________
Litera p) a fost modificată prin punctul 17. din Ordonanţa de urgenţă nr. 109/2009 începând cu 01.01.2010

Un comentariu: